ACTIVITEITEN

Thema
Ieder jaar kiest het leidingteam van JOL Hoefplan een thema. Bijna alle activiteiten vinden plaats in dit thema. Uiteraard is ook het terrein en de kleding van de leiding zo veel mogelijk aangepast aan het thema. We vinden het natuurlijk heel leuk als ook de kinderen verkleed komen.

Activiteiten
Bij de JOL Hoefplan hebben we de kinderen in drie groepen verdeeld: kinderen van 4 t/m 6, 7 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. U kunt als ouder zelf aangeven in welke groep u uw kind ingedeeld wil hebben. We zijn hier redelijk flexibel in, een kind van bijna 7 kan ook bij de 7-9 groep worden ingedeeld, als dat beter past bij het kind.

De JOL draait natuurlijk om de hutten. De kinderen in de 7+ groep, mogen zelf hun hut bouwen. Ze doen dat met een groepje wat ze zelf mogen kiezen. Voor de kleutergroep wordt er door de leiding een hut gebouwd, die de kleuters zelf mogen afwerken.

De kinderen doen heel veel activiteiten samen. Soms is het i.v.m. de groepsgrootte echter handig als we de kinderen in kleinere groepen activiteiten laten doen. Dat delen we soms in op leeftijd, soms op kleur sokken en soms gewoon willekeurig. Net waar we zin in hebben 😉
De kinderen krijgen dus genoeg mogelijkheden om met andere vriendjes of broertjes of zusjes te spelen.

Als de hutten eenmaal staan, gaan we natuurlijk ook andere leuke dingen doen. We zitten lekker buiten in het park en doen dan ook veel dingen in het park. Denk aan een dieren geluiden spel of levend stratego. Het leukste spel van de JOL is natuurlijk water-en-vuur en dan het liefst de kinderen tegen de leiding of de ouders.

Kinderen mógen iedere dag komen, maar het hoeft niet, het blijft vakantie natuurlijk. Bereid u er wel op voor, dat ze zelf wél iedere dag naar de JOL willen.

Het programma is natuurlijk bij de leiding bekend, maar we houden het graag een beetje spannend voor de kinderen. We maken daarom niet het hele programma bekend. We beginnen in iedere geval iedere dag om 9:30 en eindigen bijna iedere dag om 15:30. Er zijn natuurlijk wel altijd een paar vaste elementen in ons programma. Zo hebben we de eerste week meestal de ouder-timmer-avond. We nodigen de ouders van de 7+ uit om, samen met hun kind, de hut verder af te bouwen. De tweede woensdag nodigen we ’s middags alle ouders uit om langs te komen. We hebben dan o.a. de loterij, maar ook optredens, spelletjes en u heeft de kans om de hutten voor de laatste maal te bewonderen.

Tijdens de JOL geven we regelmatig een update over het programma. Dit doen we op het mededelingenbord aan het begin van het terrein, via deze website en op onze Facebook pagina