MEENEMEN/AANTREKKEN

Wat moeten de kinderen aantrekken en /of meenemen?

  • SCHOENEN: wilt u zorgen dat uw kinderen stevige schoenen aan hebben waarop ze kunnen rennen en waar niet gemakkelijk spijkers doorheen gaan. Kinderen met (teen)slippers aan worden terug naar huis gestuurd om andere schoenen aan te trekken. Wilt u voorkomen dat uw kind een spijker in zijn/haar voeten krijgt, denk dan ook eens aan deze zooltjes: https://www.veiligevoeten.nl/
  • DRINKEN: wij zorgen de hele dag door dat er voldoende te drinken is voor alle kinderen. Wilt u uw kind een eigen drinkflesje meegeven wat we kunnen vullen. Zorg ervoor dat zijn/haar naam er op staat!
  • LUNCH: Alle kinderen blijven tussen de middag bij ons eten. Wilt u zorgen dat ze zelf hun lunchpakketje en evt. een pakje drinken meenemen! Het kan best warm worden, denkt u hieraan bij het beleggen van het brood? Geen fruit mee geven i.v.m. insecten (wespen). Wij zorgen voor extra drinken en iets te snoepen voor alle kinderen. Wilt u daarom geen extra snoep of koekjes meegeven aan uw kind. Ook niet om te “verkopen” vanuit de hutten.
  • DIEET: Als uw kind i.v.m. een dieet ander drinken of eten nodig heeft, dan kunt u dit bij de projectleiding afgeven. Wij zorgen dan dat uw kind dit tijdens de drinkpauzes krijgt.
  • KLEDING: tijdens de JOL gaan we timmeren, knutselen en (water)spelletjes doen. Kinderen worden hierbij vies. Geef ze kleren aan die ook vies mogen worden. Zorg dat uw kind warm genoeg gekleed gaat, ook in de zomer kan het soms fris zijn.
  • REGENKLEDING: Als er regen verwacht wordt is het altijd verstandig om laarzen aan te trekken en een regenjas mee te geven. De hutten zijn meestal niet waterdicht. Als het echt heel slecht weer gaat worden, dan zorgen we uiteraard voor een droge plek voor alle kinderen.